Mulți ani am evitat să beau lapte și să consum iaurt, mai ales când m-am mutat la oraș. Nimic nu mai avea gust la fel și nu-mi tihnea. Culmea era că atunci când mergeam la bunici, mă simțeam din nou bine consumându-le. Cum consumul de lactate este important pentru sănătatea noastră, am fost extrem de fericită când am dat peste Artesana.
Din lapte integral și neomogenizat, lactatele lor sunt pasteurizate la temperatură blândă. Au o gamă diversificată de produse din lapte de vacă și lapte de capră.
Pe ei îi găsiți aici Artesana.ro
Laptele Artesana se prezintă ca pe vremuri, cu caimac. Nici nu știu să spun ultima dată când am întâlnit lapte cu caimac în comerț. Nu conține coloranți, conservanți sau lapte praf. Aceasta este politica lor, să livreze un lapte cu gust adevărat, care să te trimită cu gândul la pășuni pline de văcuțe și din care să poți lua toate proprietățile laptelui.
Sana și kefirul nu se lasă mai prejos. Noi le-am folosit într-o rețetă de scovergi ca la Moldova. Gustul lor acrișor și răcoritor este binevenit mai ales în zilele de vară. Și cum zice mama mea, de ce să dăm banii pe probiotice când avem asemenea produse, sănătoase și gustoase? Bacteriile bune din ele ne ajută să luptăm cu diferite afecțiuni gastrointestinale și să avem o floră intestinală sănătoasă.
Iaurtul de la Artesana este altă poveste. Fie că este simplu sau cu fructe, de vacă sau de capră, convențional sau bio, gustul este garantat încă o dată. Îmi amintește mult de iaurtul pe care-l făcea bunica și după care așteptam să se "prindă". Mi se pare de subînțeles că din asemenea produse naturale, corpul să-și extragă mai bine și mai multe beneficii.
În ceea ce privește iaurtul de caise, acesta conține: piure caise 36%, zahăr, amidon din porumb, concentrat de morcov cu rol de colorare, aromă naturală, suc concentrat de lămâie. E pe placul meu deoarece, deși sună a repetiție, are gust bun și nu e excesiv de dulce. Apropo de dulce, în iaurturile cu fructe veți găsi zahăr, nu îndulcitori de origine și efecte îndoielnice.
Brânzeturile maturate din gama lor se întâlnesc cu diferite arome: brânză maturată din lapte de vacă, cu peperoncino, cu miez de nucă, cu trufe sau din lapte de capră. Textura și mirosul unei astfel de brânze este de apreciat, o bucățică îți aduce o aromă inedită. Brânza maturată cu nuci a început ca un experiment cu nucile din livada unei mătuși, dar prezentând succes imediat, putem s-o luăm și noi din magazin acum.
O parte frumoasă a acestor lactate este și povestea lor, iar grija pe care o arată pentru lapte se reflectă și în calitatea produselor lor. Iar dacă până acum nu v-am convins să le încercați, vă mai spun un avantaj. Ambalajele pe care le folosesc sunt din sticlă, lucru care mie mi se pare că protejează gustul. Desigur, ele se pot recicla în locurile special amenajate, dar borcănașele sunt atât de drăgălașe, încât sigur le veți refolosi în gospodărie ca mine.
Așa că data viitoare când ai chef de un iaurt sau de o sana sau vrei să dai gata pe cineva la o cină, pune gustul pe primul loc. Sigur te vei îndrăgosti din nou de lactate așa cum am făcut eu.
0 Comments